Wat je zal leren

Wat is scenarioplanning?

Scenarioplanning bestaat al sinds de jaren 70. We bestuderen de verschillende types scenario's in functie van tijd en onzekerheid. Er worden cases besproken in het kader van COVID-19 met prognose, projectie en een combinatie tussen foresight en forecasting.

Hoe definieer je scenario's?

In deze module gaan we dieper in op hoe je effectief scenario's bouwt in 9 stappen. We doen dit aan de hand van een case met het WHO. Welke rol zal de WHO spelen in 2040, gebaseerd op het leven zoals dit vandaag de dag is?

Welke scenario's ontstaan er naar aanleiding van COVID-19?

In de laatste module werken we aan een COVID-19 exploratieve scenario-analyse die ons zal helpen om de toekomst in kaart te brengen voor de komende 1 tot 2 jaar. Zal er een tweede golf zijn? Welke impact zal er zijn op onze economie? Op de samenleving?

Over deze masterclass

In deze masterclass van 5 lessen gaan we dieper in op scenarioplanning. Wat is het, hoe kan u het toepassen, wat betekent het vandaag de dag? In deze tijden zijn scenario's relevant om de toekomst goed te kunnen inschatten.

De slides kan u downloaden. In vijf online modules leert u alles over scenario's en scenarioplanning en krijgt u concrete handvaten aangereikt om er zelf mee aan de slag te gaan.

About the speaker

Joachim De Vos is Managing Partner of Living Tomorrow and TomorrowLab and has more than 25 years of experience in innovation and strategy.

Ontvang de masterclass scenarioplanning