Wat zijn de voordelen van een samenwerking met TomorrowLab?

Ontwikkel een toekomstbestendig beleid

Werk aan een duurzaam beleidsplan dat rekening houdt met de uitdagingen van de toekomst.

Creëer draagvlak bij uw burgers en ecosysteem

Het is belangrijk dat uw beleidsplan wordt gesteund door uw burgers, maar evenzeer door uw breder netwerk van stakeholders en de juiste partners voor de uitvoering ervan.

Krijg inzicht in projecten met het meeste impact

Wees goed op de hoogte van waar uw stad of gemeente op moet focussen en met welke keuzes u de meeste impact creëert.

Of uw lokaal bestuur voor specifieke uitdagingen over de toekomst staat, of u een koploper in innovatie wilt zijn: wij denken samen met u en uw stakeholders na over een duurzame toekomst.

Bij TomorrowLab staan we klaar om uw lokale bestuur te ondersteunen met diverse korte- en langetermijntrajecten die uw organisatie volledig voorbereiden op 2025 en daarna. We maken het verschil door ons sterk uitgebouwd TomorrowLab & Living Tomorrow ecosysteem, met de quadruple helix die inherent verweven is in onze projectaanpak.

Een greep uit ons aanbod, op maat van uw lokaal bestuur

  • Inspiratiesessie

    Wilt u samen met uw college of administratie geïnspireerd worden? Tijdens een interactieve trendpresentatie gaan we in op trends, evoluties, technologieën, maar ook op concrete toepassingen en use cases. Op die manier schetsen we een wereld in verandering en zoomen we dieper in op een specifiek domein of technologie zoals AI, mobiliteit, retail ... Het resultaat? Een geïnspireerd team dat toekomstgerichte acties kan opzetten voor uw beleid.

  • Stresstest van jullie beleidsplan

    Nood aan inspiratie, maar ook zeker zijn dat u niets over het hoofd ziet voor uw beleidsagenda? Tijdens deze passende formule koppelen we de inspiratiesessies aan een interactieve workshop waarbij we in kleinere groepen nadenken over de impact van deze trends op het lokaal bestuur en de burger. Wat zijn mogelijke oplossingen en acties om hiermee aan de slag te gaan tijdens het huidige en de volgende legislatuur?

  • Participatieve innovatie

    Kent u de specifieke noden van uw burgers? Of wilt u meer draagvlak creëren binnen uw ecosysteem omtrent het beleid? We vertrekken vanuit een concrete uitdaging binnen uw gemeente waarbij duurzaamheid, samenwerking of innovatie cruciaal is. Bvb. Hoe zou het nieuwe sportcomplex er kunnen uitzien? Hoe moet een ontmoetingsplaats voor jongeren er uit zien in deze digitale wereld? Uw inwoners krijgen een actieve rol in dit traject en we werken samen aan een mogelijke prototype of schets van een project.

Wilt u vandaag al aan de slag?

Neem contact op met ons team, en wij helpen u graag verder!

Our experts in this domain

Willem-Jan Jacobs
Willem-Jan Jacobs Sales Director
Astrid Bastiaens
Astrid Bastiaens Innovation & Strategy Consultant
Marijke Verhavert
Marijke Verhavert Director
Jeroen Baeten
Jeroen Baeten Innovation & Strategy Consultant

Wilt u meer weten over hoe we samenwerken?

Ontdek onze formules voor steden en gemeenten.

Als TomorrowLab hebben we ervaring met innovatie- en strategietrajecten in complexe stakeholdertrajecten. We hechten veel belang aan het verankeren van onze kennis in uw lokaal bestuur, en een aanpak uitwerken op maat van uw stad of gemeente.

Astrid Bastiaens
Hoe maakt u uw stad of gemeente op een efficiënte manier klaar voor de toekomst? Wij helpen u graag!

Download onze brochure voor lokale besturen